We're here to help

[ISSUE] Cloud getting connected/disconnected continuously due to a minor server problem

    Follow

    Dear Customers

    Due to a minor issue in blackvue cloud servers, the cloud is constantly getting connected and disconnected. Our engineering team is working on a fix and it will be resolved soon.

    We thank you for your patience and our apologies for the inconvenience.

    Comments

    • Avatar
      Sergey Shcherbakov

      That seems to be still an issue today (December 10, 2018)

    • Avatar
      Nobumtd

      December 19, not resolved

    • Avatar
      Roberto Benfenati

      January 02 2019. Still no improvement. It's frankly annoying considering the price of the product. Not happy.

    • Avatar
      Sergey Shcherbakov

      The customer support has shared a workaround for the issue.
      In the mobile app, if you open your "Account Settings", that is tapping on your user name in the drop down menu, then there is an opportunity to turn off "Push notifications" for "Cloud connectivity alerts" only.
      That seems to solve the Connected/Disconnected issue in my case.
      I am also still waiting for the BlackVue battery delivery to try out if the original issue is/was caused by the poor mobile internet connection instead of an actual bug.

    • Avatar
      Roberto Benfenati

      Thank you Sergey! This doesn't solve completely the fact that sometimes the camera isn't connected and I don't understand why: I have an auxiliary battery dedicated only to the balckvue and a wifi 5G with its sim card, just to interrogate my car anytime I want but most of the time I can't because the continuos "on-off" doesn't allow to. I'm very disappointed, I'm honestly thinking of selling all the system and buying another brand.

    • Avatar
      Do Van Loc

      January 04 2019. Still no improvement. I'm very disappointed.
      In Ha Noi Viet Nam

      Edited by Do Van Loc
    • Avatar
      knittos

      I have the same problem and described this in new post here:

      https://helpcenter.blackvue.com/hc/en-us/community/posts/360040064311-From-time-of-update-to-1-015-my-device-rebooting-many-times-

      But in my case my device after cloud disconnected are restarted every time.
      Anyone from BlackVue team is here?

    • Avatar
      Nobumtd

      It seems that they do not intend to solve this problem.

    • Avatar
      Sergey Shcherbakov

      @Roberto Benfenati
      I've got my BlackVue battery for the same purpose now as well.
      I also have dash-camera connecting to the internet via Huawei Hotspot with both of them connecting to power via BlackView Power Magic Pro module (not battery).
      After I have switched to battery, _both_ devices (dashcam and hotspot) started to reboot rather randomly and quickly. That doesn't happen when on Power Magic Pro.
      I didn't dig and troubleshooted the problem in details yet, but it seems that the reason for the reboot is insufficient power coming from the battery to power two devices simultaneously.
      (Maybe the battery was discharged (3%) or maybe it was not connected to the powerful enough fuse, I still have to check yet).

      But the connected/disconnected problem doesn't bother me anymore.
      Either after I have switched those notifications off or after I have switched the SIM card in my hotspot (I am not sure what was the reason).
      I do not get annoying notifications anymore, by still have video uploads from parking mode.
      (That is when on Power Pro module, not on the battery yet)

      Edited by Sergey Shcherbakov
    • Avatar
      Iain East

      Is there an update from the engineering team yet? I switched cloud connectivity alerts off but still am only able to connect intermittently so I guess the dashcam must be disconnecting from the cloud for no good reason. Now a neighbour has coincidentally had the same dashcam fitted and he is having exactly the same issue.

      This is a major problem and surely needs to be fixed as a matter of urgency?

    • Avatar
      Kevin Covey

      Is the cloud connection issue being looked at?

    • Avatar
      Brett Tippet

      Got the same thing .. it's a real disappointment.

    • Avatar
      Rexchoi

      Same issue as well from a Hong Kong user.

    • Avatar
      Sergey Shcherbakov

      I have tried the solution suggested by the BlackVue team: switch off connected/diconnected messages in the application settings. And that solved the problem of notification flood.

    • Avatar
      Julian

      This is literally still a thing... disconnects all day long... (750S)