New post
1

Blackvue DR900X + CM100LTE combo is a nightmare

Bought and installed the DR900X and CM100LTE combo. Top of the line, flagship items so everything should go smoothly for that much money, right?

DR900X functions no problem. Install was easy, everything works well with parking mode, etc.
But half of the DR900X's appeal is its connectivity to the cloud, and for that, I got the CM100LTE.
I have AT&T for my cell service, so I tried to get a data only SIM (two different SIM cards, 3 AT&T store visits), and it completely just would not work.
I looked online and it looks like a lot of people have an issue with the AT&T SIM cards and getting them to work in the CM100LTE.

No problem, went to T-Mobile. FINALLY works (somewhat). It'll connect most of the time, but it just stays disconnected a lot.
So now I have a cloud capable dashcam that stays connected SOMETIMES. As of right now, I'm looking at my cloud connected cameras list and am looking at a disconnected/inactive DR900X that I paid a premium for because it's supposed to stay connected to the cloud and have a whole bunch of features like live view and automatic uploads/notifications.
What's the point if it won't stay connected half the time?
Already annoyed it doesn't work with my own carrier (when it clearly says it's compatible with AT&T), but even with T-Mobile, still doesn't want to work 100% of the time.

Any recommended steps to fix this? I'm thinking of just returning the CM100LTE because the connectivity is so ridiculously unstable, but I also paid a high premium for a "connected" dashcam that stays connected only when it feels like it.

10 comments

  • 0
    Avatar
    Kim R

    Hello Edwin! We express our apologies for the inconvenience. The Cloud connectivity can be affected by several factors, and there is a possibility that somehow the data connection provided by the telecom service providers could be unstable. Please send us an email to cs@pittasoft.com if you need further assistance. In the meantime, we will provide you a limited free service. Thank you!

  • 0
    Avatar
    UnsatisfiedUser

    Kim R Yeah sure, blame the ISP because they almost certainly doesn't have almost 100% coverage...

    Edwin I feel your pain. I RMAed my DR900S multiple times and at the end got a refund. Once they announced DR900X with LTE modem I was hyped but my experience with DR900S taught me well so once I installed DR900X+LTE and noticed the same issue as you (basically less stable connection than with a regular old MiFi) I just couldn't be bothered to contact Blackvue asking for some support. Just returned it and probably never looked back.

    Exactly as you've said, the product is too expensive to not run smoothly.

  • 0
    Avatar
    Edwin

    Kim R it's always even more upsetting when the manufacture tries to blame someone else (the carrier in this instance) for their issues. If this was just my singled out issue, I'd think that makes sense. But seeing all of the issues very many users are having similar to mine, I'm going to assume that it's a Blackvue product issue, especially because it sometimes chooses to work and sometimes doesn't (not in areas with bad coverage). Basically, $600+ spent excluding data service charges for unstable peace of mind (isn't that the entire point of getting a dashcam?)
    Also, what does a "limited free service" even mean?

    UnsatisfiedUser for well over $600 including tax (pretty much the most expensive combo on the market), it's absolutely ridiculous and unacceptable that it's THIS spotty and unstable. Works with AT&T as stated? Nah, not at all. Works with T-Mobile? Sure, when it feels like it. Right now, it looks like it's decided to be in a good mood and is connected to the cloud. Knowing my luck and with the instability of this connection that is one of the biggest selling points of this device, my car will get hit and run in a parking lot precisely when this device decides to have a bad day and not connect to the cloud. 

  • 0
    Avatar
    Me

    https://imgur.com/a/OXSj94K 
    Same issue with 2 cameras. I have ATT and mines isnt working at all either. Mines stopped working August 23rd the day you posted your first one. Here's proof from my GPS data stopped uploading to cloud. ive only had the second one since the 15th of this month though. 

  • 0
    Avatar
    Me

  • 0
    Avatar
    Bk

    I'm having the same trouble. Is there a solution yet?

  • 0
    Avatar
    Jesus Galvez

    I feel everyone's pain! I wanted to have a professional shop install my camera set, spent over $1000 to have it done. Based on that plus the cost of the camera set and T-Mobile service for TLE, to have the spotty (at best) connectivity I would say that it was no way worth the cost for the Blackvue system. So disappointed because when it DOES work it's actually a pretty good system.

  • 0
    Avatar
    David Kaplan

    I have two identical setups (DR900X-2CH + CM100LTE with T-Mobile data-only SIM + Powercell 8 battery) in two SUVs. Both consistently connect to the cloud via the nearby WiFi network when parked at home. However, when driven away from home, only one consistently reconnects to the cloud using the cellular network via the CM100LTE. The other almost always remains offline until the car is back home in the driveway. I'm going to swap the DR900X between cars in an attempt to determine if the problem stays with the camera or with the CM100LTE, but after a bit more testing I'll be contacting tech support...

  • 0
    Avatar
    Jesus Galvez

    I commented on this post over a year ago and STILL haven't heard from Blackvue tech support. The problem has only gotten worse. Now the front camera is the only thing that works SOMETIMES. If I have the rear camera and the LTE module connected, the system does nothing but constantly reboot. If I disconnect either the LTE module and/or the rear camera, then the front camera will sometimes work, but still reboots after about 20 minutes of driving. I've reformatted the Blackvue brand SD card and updated the firmware several times and it has made no difference. 

    I've wasted money on useless things before but considering the cost of the DR900x-2ch +LTE module, the extra separate Blackvue battery backup and professional installation in my 2020 Range Rover Velar, this is BY FAR my absolute WORSE money spent ever! 

    DO I HAVE A DEFECTIVE CAMERA SYSTEM??? 

    CAN I GET SOME HELP HERE PLEASE!!!!

  • 0
    Avatar
    Glen Graham

    Running a DR900X-2CH with the CM100LTE - both of which have recently (6 weeks ago?) been involved in a collision and I salvaged the setup from the old car, but it's been running in my current car for about 2 weeks.

    I've just started having similar issues but at this stage I'm leaning towards mobile network issues as the cause, but I suppose it could be caused by the camera, blackvue's servers or the mobile network. In Australia using an Aldi Mobile SIM (which utilises part of the Telstra Network) and noticed a couple of "Disconnect" and "Connected" messages - doesn't seem to be rebooting as the camera has been consistently in Park mode all day, just seems to be the cloud connectivity.

    Camera is reporting full reception, so I'm not convinced on the mobile network being the cause, but it's only just started happening today after being "resurrected" for about 2 weeks

Please sign in to leave a comment.